Nieuws

Update migratie Saxobank

11 mei 2023

Proces rondom migratie ongestructureerd verlopen

De tweede en laatste stap van de migratie is in volle gang. Deze was noodzakelijk in verband met de overname van Binckbank door Saxobank. Doordat op voorhand (nog) niet duidelijk was wat dit voor Blue Sky Eagle Fund zou betekenen, is het migratieproces ongestructureerd verlopen. Wij hebben getracht zo duidelijk mogelijk te communiceren via email en berichten op de website, maar realiseren ons dat er onduidelijkheid is blijven bestaan. Hiervoor onze welgemeende excuses.

Wij hopen met deze update duidelijkheid te geven over het verloop van de migratie.

Rekening op eigen naam bij Saxobank noodzakelijk

Eind maart 2023 hebben we de tweede (en laatste) stap van de migratie naar Saxobank gecommuniceerd Tweede stap migratie Saxobank: actie vereist! | KLM Eagle fund (blueskyeaglefund.nl). Om te kunnen blijven beleggen in Eagle Fund, is een rekening op eigen naam bij Saxobank noodzakelijk (de huidige rekening bij Blue Sky Eagle Fund voldoet dus niet). Via de link in het bericht kan een rekening worden geopend.

Overzetten tegoeden gepland op 19 mei 2023

Het overzetten van de tegoeden (zowel de participaties als geldtegoeden) is gepland op 19 mei 2023. Deelnemers zien dan op de eigen rekening bij Saxobank het tegoed dat daarvoor op de “oude” rekening van Blue Sky Eagle Fund stond. U ontvangt bericht zodra de tegoeden zijn overgezet.

Op uw nieuwe rekening kunt u beleggen in Eagle Fund met de handelsronde van juni 2023

Zodra de tegoeden zijn overgezet, kunt u via uw nieuwe rekening beleggen in Eagle Fund. Dan kunt u ook een eventuele automatische overschrijving aanpassen naar de IBAN van uw nieuwe rekening. Op basis van de huidige planning worden de handelsronde van juni 2023 en later uitgevoerd op uw nieuwe rekening. Tot die tijd moet u via uw “oude” rekening blijven beleggen. U kunt uw gegevens bekijken door in te loggen met uw "oude" inloggegevens via Inloggen | KLM Eagle fund (blueskyeaglefund.nl). Hier kunt u ook de jaaropgave 2022 vinden, zie Fiscaal jaaroverzicht 2022 | KLM Eagle fund (blueskyeaglefund.nl).

Selecteren van profiel en/of het kiezen van beleggingen

Op uw nieuwe rekening maakt u gebruik van het klantenportaal van Saxobank. Hiervoor heeft u van Saxobank logingegevens ontvangen. Om op uw nieuwe rekening te beleggen in het Blue Sky Eagle Fund, stort u het te beleggen bedrag op de IBAN van uw nieuwe rekening.

LET OP: Nadat u het bedrag wat u wilt beleggen heeft gestort, moet u via het platform van Saxobank een order opgeven in het fonds met profiel naar keuze (Zeer Defensief, Defensief, Neutraal, Gematigd Offensief, Offensief en Zeer Offensief). U kunt op uw rekening meerdere profielen van Blue Sky Eagle Fund aanhouden. Naast het Blue Sky Eagle Fund kunt u via Saxo Bank ook in andere instrumenten beleggen zoals individuele aandelen, ETF’s en beleggingsfondsen.

Saxobank organiseert een webinar waarin het gebruik van het klantenportaal wordt uitgelegd. Nadere informatie volgt.

Stortingen, opnames, doorgeven van wijzigingen

Stortingen en opnames moet u voortaan zelf invoeren via het klantenportaal. Ook andere wijzigingen kunt u via het klantenportaal doorgeven. Informatie hierover vindt u op de website van Saxobank of bij de klantenservice, zie hierna bij Contact.

Beëindiging deelname aan Eagle Fund

Indien u uw deelname aan Eagle Fund wilt beëindigen en geen rekening bij Saxobank wilt openen, kunt u het formulier op de website invullen Formulier opname vermogen.pdf (blueskyeaglefund.nl) en insturen via vermogensopbouw@blueskyeaglefund.nl. Uw tegoed zal dan met de handelsronde van 1 juni 2023 worden verkocht en op uw tegenrekening worden uitbetaald.

Informatie over Eagle Fund

Op de website worden regelmatig nieuwsberichten geplaatst. Ook vindt u hier informatie over de profielen, het prospectus, etc. Zie Beleggersinformatie - jaarverslagen - halfjaarberichten | KLM Eagle fund (blueskyeaglefund.nl).

De kosten voor deelname blijven gelijk en zullen in de toekomst mogelijk dalen

De kosten van de rekening bij Saxobank zijn 0,01% per maand met een maximum van EUR 48,50 per maand. De kosten worden vanaf 1 juli 2023 in rekening gebracht.

De beheervergoeding van de profielen van Blue Sky Eagle Fund zullen per dezelfde datum worden verlaagd van nu 0,55% naar 0,43%. Hierdoor zullen de totale kosten voor de deelnemers niet stijgen. Daarnaast verwachten we door verdere besparingen de vergoeding in de toekomst te kunnen verlagen.

Contact met Blue Sky Eagle Fund en Saxobank

Voor vragen en/of problemen met uw rekening bij Saxobank, moet u contact opnemen met de klantenservice van Saxobank. Zij zijn te bereiken op nummer +31 (0) 20 225 5900. De klantenservice is niet per mail te bereiken. Digitaal kunnen vragen worden gesteld via de chat of er kan een support ticket worden aangemaakt nadat er is ingelogd op de rekening.

Indien u vragen heeft over uw “oude” rekening of vragen over de beleggingen van Blue Sky Eagle Fund (dus niet vragen over uw rekening bij Saxobank), kunt u contact opnemen met Blue Sky Eagle Fund via vermogensopbouw@blueskyeaglefund.nl