Veelgestelde vragen

Vermogensopbouw via Blue Sky Eagle Fund

Netto pensioenregeling

De netto pensioenregeling wordt aangeboden door uw pensioenfonds en is gebonden aan de regels van de Pensioenwet. Hiermee bouwt u een levenslang ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen en wezenpensioen op. Het pensioenkapitaal dat u opbouwt is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing in Box 3. Zie voor meer informatie de website www.klmvliegendfonds.nl

Vermogensopbouw

Eigen vermogensopbouw betekent dat u buiten het pensioenfonds belegt om vermogen op te bouwen. Dit zou voor een aanvullende oudedagsvoorziening kunnen zijn. Het belangrijkste verschil met de netto pensioenregeling is dat uw eigen vermogensopbouw niet is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing in Box 3. Daarnaast wordt de vermogensopbouw aangeboden door Blue Sky Eagle Fund en niet door uw pensioenfonds.

Eagle Fund vermogensopbouw kunt u vergelijken met elke andere privé belegging. Dit betekent dat u zelf kunt bepalen hoeveel u inlegt en op welke momenten. Het mag dus elke keer een ander bedrag zijn of een eenmalig bedrag. De inleg wordt eens per maand belegd. Ieder jaar in december plaatsen wij onder nieuws wanneer deze handelsmomenten zijn in het volgende jaar. 

Voor advies kunt u contact opnemen met een van de financiële adviseurs waarmee VNV samenwerkt. Uiteraard kunt u ook uw eigen financieel adviseur vragen. Helaas mogen en kunnen wij u niet adviseren over deelname aan Eagle Fund Vermogensbeheer.

Door alle wettelijke bepalingen per 1 januari 2015, is eigen vermogensopbouw een belangrijk onderdeel geworden van uw totale oudedagsvoorziening. Naast het basis en netto pensioen blijft er pensioenpremietoelage over. Het Eagle Fund biedt sinds mei 2015 een beleggingsmogelijkheid aan om vermogen op te bouwen voor de oudedag.

Blue Sky Eagle Fund is er voor en door vliegers.

De belangrijkste voordelen van vermogensopbouw bij Blue Sky Eagle Fund zijn:

  • geen winstmotieven;
  • lage beleggingskosten;
  • geen hoge marketingkosten;
  • goede rendementsverwachtingen*;
  • besturing en uitvoering door vertrouwde personen en organisaties.

 

De belangrijkste nadelen zijn:

  • Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg geheel of gedeeltelijk verliezen;
  • Blue Sky Eagle Fund kent slechts 1 handelsmoment per maand om de kosten laag te houden.

 

*Eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Blue Sky Eagle Fund heeft geen winstmotieven en streeft ernaar de kosten laag te houden. De beheervergoeding bedraagt slechts 0,43% per jaar. Voor aan- en verkoop van de beleggingsfondsen van het Blue Sky Eagle Fund, worden geen transactiekosten in rekening gebracht. Daarnaast zijn er kosten voor de beleggingsrekening alsmede aan- en verkoop, bewaring, controle, etc. van de onderliggende beleggingen in de subfondsen. Deze kosten variëren van 0,20% tot 0,25%, afhankelijk van het profiel. De totale kosten komen daarmee op 0,75% tot 0,80%, afhankelijk van het profiel.  Meer informatie over de kosten vindt u in het Essentiële Informatie Document (EID) op de website.

Vragen over Mijn Eagle Fund

U kunt hier inloggen om uw rekening bij Eagle Fund Vermogensopbouw in te zien:

Om geld naar deze rekening bij Eagle Fund Vermogensopbouw over te boeken maakt u geld over naar uw persoonlijke IBAN nummer die u via de e-mail hebt ontvangen.

Eagle Fund Vermogensopbouw kunt u vergelijken met elke andere privé belegging. Dit betekent dat u zelf kunt bepalen hoeveel u inlegt en op welke momenten. Het mag dus elke keer een ander bedrag zijn of een eenmalig bedrag. De inleg wordt eens per maand belegd. Ieder jaar in december plaatsen wij onder nieuws wanneer deze handelsmomenten zijn in het volgende jaar.

Informatie over wanneer de maandelijkse handelsmomenten zijn vindt u onder nieuws op de website. In de meeste gevallen is dit de eerste werkdag van de maand. Zorg ervoor dat u uw aan- of verkooporder uiterlijk 18:00 de dag ervoor via het klantenportaal heeft doorgegeven.

Hiervoor logt u in en kiest u de optie ‘gebruikersnaam vergeten’ en/of ‘wachtwoord vergeten’.

Op uw beveiligde persoonlijke site kunt u inloggen en uw adresgegevens en uw e-mailadres zelf wijzigen.

Helaas is dit niet mogelijk. Doelstelling van Blue Sky Eagle Fund is om vliegers vermogensopbouw aan te bieden tegen een zeer gunstig tarief. Daarvoor is nodig dat de kosten laag blijven. Dit kan onder meer door de dienstverlening van Blue Sky Eagle Fund zo veel mogelijk via internet te laten verlopen. Dit laatste betekent dat alleen gecommuniceerd wordt via de website en via e-mail.

Beleggingen Blue Sky Eagle Fund

Deze informatie vindt u bij Documenten in de prospectus bij de supplementen.

U kunt per jaar onbeperkt switchen. De opgegeven switch kan pas op de handelsdag in het Blue Sky Eagle Fund worden geëffectueerd. De handelsdag in het Blue Sky Eagle Fund is altijd de eerste werkdag van de maand. 

Ja. Als u van profiel wisselt dan worden uw beleggingen die u op dat moment heeft in het Blue Sky Eagle Fund van het oude profiel overgebracht naar het nieuw gekozen profiel en worden toekomstige stortingen volgens het nieuw gekozen profiel belegd. Op deze manier kunt u inderdaad geleidelijk voor een defensievere of offensievere manier van beleggen kiezen.

Overige vragen

Het vermogen is vrij opneembaar. Het is namelijk een Box 3 product, dus vergelijkbaar met elke andere privé belegging. Let u er wel op dat er eens per maand kan worden ingestapt en uitgestapt. U geeft uw opname zelf door via het klantenportaal van Saxobank. Klik hier om in te loggen. 

De verkoop vindt dan plaats op het eerst mogelijke handelsmoment. Onder nieuws kunt u terugvinden wanneer de handelsmomenten zijn. De opbrengst wordt overgemaakt naar de tegenrekening die u hebt opgegeven. Het vermogen dat u via Eagle Fund Vermogensopbouw opbouwt is vrij besteedbaar. Dit kan voor pensioen worden gebruikt, maar dit is niet verplicht.

Unfortunately we can not assist you by providing documentation in English.

Staat u vraag hier niet tussen, dan kunt u voor vragen en/of problemen met uw rekening bij Saxobank, contact opnemen met de klantenservice van Saxobank. Zij zijn te bereiken op nummer +31 (0) 20 225 5900. De klantenservice is niet per mail te bereiken.

Digitaal kunnen vragen worden gesteld via de chat of er kan een support ticket worden aangemaakt nadat er is ingelogd op de rekening.

Indien u vragen heeft over de beleggingen van Blue Sky Eagle Fund (dus niet vragen over uw rekening bij Saxobank), kunt u contact opnemen met Blue Sky Eagle Fund via vermogensopbouw@blueskyeaglefund.nl.