Nieuws

Instructie voor het aanvragen van rekening Saxobank

28 maart 2023

Hulp bij het aanvragen van een rekening bij Saxobank via de link

Open één nieuwe rekening bij Saxobank met de link

Voor het beleggen in Blue Sky Eagle Fund moet u één nieuwe rekening openen bij Saxobank. Daarvoor gebruikt u de link in de mail die u heeft ontvangen. De link is ook opgenomen in het nieuwsbericht op onze website Tweede stap migratie Saxobank: actie vereist! | KLM Eagle fund (blueskyeaglefund.nl)Bij het openen van de rekening kunnen diverse situaties van toepassing zijn:

Geachte heer, mevrouw,

Ik ben reeds klant bij Saxobank Nederland. Mijn rekeningnummer is [uw persoonlijke rekeningnummer].

Ik wil graag met dit rekeningnummer beleggen in het Blue Sky Eagle Fund, conform de voorwaarden zoals besproken tussen Saxobank Nederland en BSG Fund Management. Ik verzoek u daarom om mijn rekening op te nemen in de structuur om te kunnen beleggen in het Blue Sky Eagle Fund.

Met vriendelijke groeten,

Naam

Adres

Woonplaats

Email

Telefoon

Kies de Zelf Beleggen rekening

Indien u de link gebruikt krijgt u bij stap 3 mogelijk de keuze tussen verschillende rekeningen, Zelf Beleggen of WealthCare. U kiest hier de Zelf Beleggen rekening. Dat betekent dat u zelf aangeeft in welk profiel u wilt beleggen (Zeer Defensief, Defensief, Neutraal, Gematigd Offensief, Offensief of Zeer Offensief). De beleggingen in het profiel zelf worden gedaan door de beheerder van het fonds, zoals nu ook het geval is.

Beheer door iemand anders

Bij een vervolgvraag wordt gevraagd of iemand anders namens u de beleggingen beheert. Daar kiest u “Nee”, tenzij u een adviseur of een ander heeft ingeschakeld die toegang heeft tot uw rekening en voor of namens u uw beleggingsportefeuille samenstelt (door bijvoorbeeld een profielkeuze te maken). Hiermee wordt dus niet het beheer door Eagle Fund bedoeld!

Volledige onboarding

Saxobank is verplicht om bij het openen van de rekening een volledig onboardingproces uit te voeren. Hierbij wordt onder andere uw identiteit opnieuw vastgesteld. Daarnaast zullen ook vragen worden gesteld over uw vermogen, afkomst daarvan, risicobereidheid, verwacht transactieprofiel, etc. Indien u woonachtig bent in het buitenland, zal een bewijs van uw woonplaats worden gevraagd

Overzetten tegoeden naar uw nieuwe rekening

Zodra uw rekening bij Saxobank operationeel is, zullen de tegoeden van al uw rekeningen bij Blue Sky Eagle Fund worden overgezet naar uw nieuwe rekening bij Saxobank. Vanaf dat moment kunt u ook gebruik maken van alle mogelijkheden van het nieuwe portaal.

Op uw nieuwe rekening kunt u meerdere beleggingen aanhouden

Dit betekent dat de werkwijze op de nieuwe rekening iets verandert. In de huidige structuur wordt elk gestort bedrag in het gekozen beleggingsprofiel belegd. In de nieuwe structuur kunt u geld overboeken, maar moet u vervolgens in het portaal aangeven hoe dit belegd moet worden. U kunt hierbij één of zelfs meerdere profielen kiezen van Blue Sky Eagle Fund, maar u kunt ook andere beleggingen aanhouden.

De totale kosten voor u als deelnemer stijgen niet, deze zullen naar verwachting zelfs dalen

Op uw nieuwe rekening bent u vanaf 1 juli 2023 een servicefee verschuldigd (maximaal 0,12% per jaar). Doordat deze kosten voor uw eigen rekening komen, kan de beheervergoeding op het profiel met minimaal dezelfde omvang worden verlaagd. De beheervergoeding zal vanaf 1 juli 2023 dan ook maximaal 0,43% zijn (in plaats van 0,55% nu).

Alleen de administratie van de tegoeden verandert, niet het beheer

Het gaat overigens "slechts" om een aanpassing van de administratie van de tegoeden van deelnemers. Het beheer van het fonds wordt uitgevoerd door Blue Sky Group en dat blijft zo