Nieuws

Einde levensloop en belastingaangifte

24 oktober 2022

De levensloopregeling is in 2021 beƫindigd. Op maandag 1 november is de waarde van de levenslooptegoeden vastgesteld, zijn beleggingen verkocht ter voldoening van de loonbelasting en is de loonbelasting ingehouden door BSG Fund Management. Zie hierover ook het nieuwsbericht op de website: Einde levensloopregeling | KLM Eagle fund (blueskyeaglefund.nl)

Bij uw belastingaangifte 2021 moet u de uitkering van het levenslooptegoed en de ingehouden loonbelasting opgeven. In uw aangifte wordt vervolgens de levensloopkorting voor u berekend. U hoeft geen inkomensafhankelijke bijdrage Zvw te betalen over het bedrag van de uitkering.

Voor meer informatie zie Uitkering levenslooptegoed in uw aangifte (belastingdienst.nl)

Indien u het levenslooptegoed op 1 november 2021 niet heeft opgegeven bij uw belastingaangifte, zult u mogelijk een brief ontvangen van de belastingdienst dat zij van uw aangifte willen afwijken. De belastingdienst zal dan alsnog het tegoed levensloop en de ingehouden loonbelasting meenemen in de aangifte. U moet dan zelf nagaan of er rekening is gehouden met de levensloopkorting.